Osttoppade scones

Scones =helgfrukost. I alla fall med jämna mellanrum! Varma goa bröd som alltid är lika uppskattade. Här kommer en variant med havregryn toppade med ost och flingsalt. Ger ett generöst antal bitar. Tillbehör är ju förstås ost och marmelad …eller som idag jordnötssmör och jam!

Portioner: 4 (minst)

Ugn: 250 grader

Ingredienser

7,5 dl vetemjöl

2,5 dl havregryn

0,5 dl strösocker

4 tsk bakpulver

2 tsk salt

100 gram smör

3 dl mjölk

riven ost, cirka 1 dl

flingsalt

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tärna ner smöret och nyp ihop till en smulig massa.  Tillsätt mjölk och forma till en deg. Forma en kort, tjock rulle av degen och dela i fyra lika stora delar. Platta ut varje bit med handen, (cirka cm-tjocka) på en bakplåtspappersklädd plåt. Skär ett kryss över och nagga med en gaffel. Pensla bröden med vatten, toppa med riven ost och flingsalt. Grädda bröden i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de fått fin färg.

Servera med ost och marmelad.

Inspiration: Jennys matblogg

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *