Kladdkakemuffins

The Swedish chocolate cake har gjort sig ett stort namn utomlands. Hemma i Sverige bakas det kladdkaka i en mängd varianter och här kommer ett av dem. En enkel sats ger cirka 18 st kladdkakemuffins, alternativt 1 st kakform med löstagbar kant (springform).
Jag har bakat receptet både som det står beskrivet nedan och en annan gång dubblerade jag receptet rakt av. Båda gångerna gjorde jag muffinsvarianten och det blev ett perfekt resultat.
Tips vid muffinsbak: Lägg en rund Noblesse på varje muffins direkt när de kommer ut ur ugnen och låt den smälta.
 
Ugn, 175 grader
 
 

Det här behöver du:
2 ägg
2,5 dl strösocker

1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100 g smält smör

Gör så här:
Elvispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda de torra ingredienserna och sikta sedan i dessa i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret. Se till att smeten blir jämn och fin.

Fördela smeten i 18 st muffinsformar i aluminium eller en springform.

Grädda mitt i ugnen i 175 grader,
35 minuter (hel kladdkaka)
10 minuter (muffins)

Sikta ner alla torra ingredienser i äggsmeten.
Tryck till klumparna så de också kommer med.
…och några stycken fick vara med på bild!
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *