En snabblagad vardagsrätt som tillägnas kategorin ’Matkasse’.
Portioner: 4 st
Det är behöver du
ca 800 g mjölig potatis
ca 600 g blandfärs
2 tsk baslika
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 ägg
1 msk smör
Blomkålsmos:
1 blomkål
2-3 msk smör
0,5 dl mjölk
1-2 krm vitpeppar
1-2 krm salt
1 st vitlöksklyfta
Gör så här
Skala eller tvätta bara av din potatis. Koka den i lätt saltat vatten
Koka blomkålen i lätt saltat vatten. Den ska kokas mjuk i ca 20 minuter.
Rör nu ihop färs, basilika, salt, peppar och ägg. Forma smeten till ca 12 biffar.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna.
När blomkålen är färdig häller du av vattnet, klicka i smöret och häll i mjölk. Nu mosar du samman blomkålen med en stavmixer, ballongvisp eller elvisp. Krydda med peppar, salt och vitlök efter smak.
Servera.
Tips: Hur löst du vill att ditt blomkålsmos ska vara avgör du själv. Börja med lite mjölk och fyll på med mer om du tycker att det behövs.
Låter jättegott:)
ha en fin helg!
Kram