Krämig pestokyckling med tagliatelle

Frysen strular här hemma. (Sånt gör mig nervös, när graderna kryper neråt och allt innehåll börjar att tina)!

Köpte Miele för cirka 11 år sedan, (ville ha det bästa(?) men kylen har varit sönder en gång och frysen ett par gånger. Under tiden har vi nu en lånefrys. Reparatören hämtade frysen för cirka två veckor sedan, kom tillbaka med den men felet kvarstod och nu har han hämtat den igen. Slit och släp, (för honom). I och ur med frysvaror! S U C K… Reparatören trodde först det var fel på kompressorn och bytte den. Felet kvarstod dock när vi fick tillbaka den, så jag antar att han bytte kompressorn i onödan..? Måste vara nåt med elektroniken..? Han ville kolla den igen, så han hämtade den än en gång. Annars blir det väl och kasta ut både kyl och frys.

BÄST och ”äta ur” frysen och jag tinade häromdagen lite kycklingfiléer, (eller de var redan halvtinade)! Resultatet kommer i alla fall här!

Pestokyckling

Krämig pestokyckling med tagliatelle

Portioner: 4 st

3 st kycklingfiléer

1 röd paprika

en näve färska champinjoner

4 dl grädde

0,5 dl pesto

salt

svartpeppar

smör att steka i

1 förpackning färsk tagliatelle, (för 4 personer)

Topping/tillbehör: Riven parmesanost och varmt vitlöksbröd

Gör så här

Skiva upp kycklingfiléerna i mindre små munsbitar. Bryn bitarna runt om i lite smör tills de fått fin färg, salta och peppra litegrann. Lägg åt sidan. Skiva svamp och paprika i mindre bitar stek i stekpanna tills de mjuknar. Lägg tillbaka kycklingen ner i pannan och häll på grädde och pesto. Smaka ev av med mera salt och peppar. Låt småputtra lite på lägsta gradantal. Koka den färska pastan, (brukar ta cirka 4 minuter) och häll av vattnet och rör ordentligt ihop pastan med såsen. Klart att servera. Riv gärna över lite parmesanost.

Formfranska brynt i olivolja och vitlöksklyftor.

Formfranska brynt i olivolja och vitlöksklyftor.

IMG_0945

IMG_0946

IMG_0954

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *