Kladdkaka ”som räcker till flera”

…det är väl lika bra, va? Att göra en kladdkaka som räcker till flera, med något extra ägg och lite mera mjöl. Så man inte blir så där halvnöjd och behöver sitta o stirra på ett tomt fat när man nyss har huggit in o vill ha mera! 🙂

Grädda kakan i en normalstor springform, cirka 22 cm i diameter. Kladdkakan får lite högre höjd än en traditionell kladdkaka. Som sagt, lika bra det…

I morgon blir det lite nyårsmat publicerat här på bloggen, för den som vill. 🙂

Kvällens fredagsdessert!

Kladdkaka

Kladdkaka

Ugn: 200 grader i cirka 12-15 minuter

Det här behöver du

150 g smält smör

3 ägg

3 dl strösocker

3,5 dl vetemjöl

1,5 dl kakao

1 msk vaniljsocker

1 krm salt

0,5 dl kokosflingor, att bröa formen med

Till servering: Lättvispad grädde med lite lemon curd i.

Gör så här

Smöra en springform och ”bröa” den med kokosflingor. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa försiktigt/rör ihop ägg och socker, (ingen elvisp). Blanda övriga torra ingredienserna i en skål. Tillsätt det smälta smöret i ägg/sockerblandningen. Rör/sikta ner de torra ingredienserna . Häll smeten i formen och grädda på 200 grader i cirka 12-15 minuter. Kakan ska vara lös/kladdig i mitten. Äta direkt? Ställ den i kylskåpet en liten stund. Annars blir den perfa om den får stå tills dagen därpå. Servera med lättvispad grädde med någon matsked lemon curd i. Nomnom!

 IMG_9264

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *