Scones i långpanna

Helgerna avlöser varann en efter en så här i juletid och olika gäster kommer och går här hemma. Då lämpar sig detta recept på scones i långpanna. Brödet räcker till många munnar och är perfekt för en mysig långfrukost. Så det är bara och sätta på kaffepannan och skjutsa in dessa godingar i ugnen! 🙂

IMG_9168

Ugn: 250 grader i cirka 12-15 minuter

Antal: cirka 12 st

Scones

12 dl vetemjöl

2,5 dl kruskakli

3 tsk strösocker

2 tsk salt

9 tsk bakpulver

1,5 dl flytande margarin

5 dl mjölk

Topping

solrosfrö

flingsalt

riven ost, (parmesan el annan smakrik ost)

Gör så här

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner smör och mjölk och rör ihop, med en stor slev, till en deg. Arbeta ihop den lösa degen, med mjölad hand. Tillsätt inte för mycket mjöl utan försök behålla degen lös och fin, dock ej kladdig. Kavla eller tryck försiktigt ut degen på ett bakplåtspapper, 1-2 cm tjock. Skär degen i bitar, pensla med vatten och toppa med solrosfrö, flingsalt och riven ost. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter.

Jag har modifierat om ett recept som jag, för några år sedan, fått av Ulla W. Jag har justerat mängden, så det ska bli tillräckligt för en långpanna. 

IMG_9150

Dela degen i bitar och toppa med frön, salt och ost.

Dela degen i bitar och toppa med frön, salt och ost.

Scones i långpanna

Scones i långpanna

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *