Ugnsbakad camembert med vitlök och timjan

Den här osten blir nästan som ostfondué efter att ha gått cirka 20 minuter i ugnen. Perfekt att breda på smörgåskex, eller dippa grönsaker, vitt bröd eller liknande i. En söt marmelad som tillbehör är inte heller fel. Yummi!

Brukar tillreda osten, (antingen cambembert eller brie), i tillhörande spånask. Saknar man spånask, går det förstås bra att linda in den i en bit folie.

IMG_8747

Ugn: 175 grader i cirka 20 minuter

Det här behöver du

1 st camembert eller brieost, (inte alltför mogen)

1 vitlöksklyfta, skuren i mycket tunna skivor

torkad timjan, alternativt några småkvistar

1-2 msk olivolja

bröd, kex, grönsaker etc

Gör så här

Värm ugnen till cirka 175 grader.

Tillred osten i spånasken, (använd även locket, d v s ”dubbla bottnar”. Tag bort eventuellt papper/omslag.

Skär ett rutmönster över osten med en vass kniv. Tryck ner vitlökskivor i snitten. Toppa med timjan och ringla över olivolja. Placera i en ugnssäker form. Baka i ugnen i cirka 20 minuter. Tag ut och låt den vila några få minuter.

IMG_8741

IMG_8752

Print Friendly, PDF & Email

6 reaktion på “Ugnsbakad camembert med vitlök och timjan

  1. Kicki

    Hej!
    En rätt helt i min smak!
    Testade den igår kväll till ett glas rött och krispiga grönsaker. Underbart gott!
    Tack för härlig inspiration till god och mat och bak.
    Tittar in då och då och blir alltid lite sugen på dina rätter.
    Ha en riktigt God Jul och fortsätt med din fina mat och bak blogg.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *