Pollysnittar

Sugen på något sött, segt och knaprigt? Då har du kommit rätt!

Andra gången gillt! Fick för mig att göra godissnittar häromdagen. Första gången toppade jag med vit choklad, som förstås inte smälte och därför blev de liksom inte riiiiiiktigt som jag tänkt mig, ”estetiskt”.  😉

Vid andra försöket, några dagar senare, toppade jag kakdegen med polly. Nu blev jag nöjd. Och kakorna är precis så där lagom sega och knapriga. Nästa gång ska jag prova och toppa med daim eller plopp. 

Pollysnittar

Ugn: 175 grader i cirka 12 minuter

Kakdeg

125 g smör

1,5 dl strösocker

1,5 msk vaniljsocker

1,5 msk ljus sirap

3,5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

Topping

Pollygodis

Gör så här

Nyp ihop alla ingredienser till kakdegen och forma till en smidig deg. Dela degen i två lika stora bitar. Rulla ut bitarna till fingertjocka längder, lika långa som en långpanna. Lägg inte de båda längderna för nära varann, då de kommer att flyta ut något på plåten. Platta lite försiktigt på ovansidan och tryck ut polly med små mellanrum emellan. Grädda längderna i cirka 12 minuter. Tag ut plåten och ”dra isär” pollyn försiktigt med hjälp av två gafflar. Låt dem svalna något, (inte helt) innan du skär dem i snittar.

IMG_7575

Snitta mellan pollybitarna.

Öppna pollybitarna med hjälp av 2 gafflar. Snitta mellan pollybitarna.

Här är de estetiskt misslyckade kakorna, med vit choklad, HA!

Här är de estetiskt misslyckade kakorna, med vit choklad, HA!

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Pollysnittar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *