Krämig broccolisoppa med mejram och salsiccia

Här kommer ett recept från ICA. Jag gillade soppan som fått smaker av purjolök, broccoli och mejram. Krämig med hjälp av grädde. Salsicciakorven var ”rå korv”, med hög kötthalt. Salsiccia är en grovmalen italiensk korv av griskött, kryddad med vitlök och peppar. Ofta säljs salsiccian, som sagt, färsk och då är det viktigt att den blir helt genomstekt och kan ta lite längre tid. Så god!!!

Broccolisoppa

Portioner: 4 st

Det här behöver du

1 st surdegsbaguette

cirka 500 g broccoli

1 purjolök

1 kruka mejram

2 tsk olja

2 dl vispgrädde

7 1/2 dl kycklingbuljong, (vatten och buljongtärning eller fond)

1/2 tsk sambal oelek

salt och peppar

600 g salsicciakorv, (denna kom från ICA Selection)

Gör så här

Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen. Ansa broccolin och skala stjälken. Skär den i små bitar. Ansa och skiva purjolöken. Hacka mejramen men spara lite till garnering. Fräs broccolin och hälften av purjolöken i hälften av oljan ca 2 minuter i en stor kastrull. Tillsätt mejram, grädde och buljong. Låt koka under lock ca 15 minuter tills broccolin är mjuk. Mixa soppan slät. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar. Grädda baguetten enligt anvisningen på förpackningen. Stek korven i resten av oljan i en stekpanna. Stek med resten av purjolöken mot slutet. Skiva korven och garnera med resten av mejramen. Servera fräset tillsammans med soppan och baguetten.

IMG_7138

IMG_7144

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *