Crisp Delicato

Hemmagjord Crisp Delicato. Yummi…! Lite väl pilligt projekt för att vara mig, men jag lyckades knåpa ihop ett gäng, smärtfritt. Jajamän! Kakorna tar några tim att göra då de ska kylas ner mellan momenten. Bra att veta. Betyg: Skitgoda! 🙂

Länkkärleken idag går till: Smakelismaskens

IMG_7378

Antal: cirka 15-20 st

Chokladbollssmet

200 g smält smör

2 dl strösocker

1,5 msk vanljsocker

2 msk kakao

4 msk O’boypulver

6 dl mixade havregryn

3 msk kaffe

1 msk grädde

*

Topping

1,5 st mjölkchokladkaka, (en att doppa med och en halv till crispen) ex-vis Marabou

3 dl Rice Krispies

Gör så här

Smält smöret, sänk plattan och låt det bubbla i någon minut. Rör ihop sockret med smöret, så att det smälter samman. Mixa/finfördela havregrynen i en matberedare eller stavmixer. Blanda ihop alla ingredienser till chokladbollssmeten. Ställ in i kylskåpet och låt stelna ett par timmar. Rulla till bollar och platta ut. Lägg i frysen. Smält en hel chokladkaka och doppa bottnarna, kanterna och lite upp mot ovansidan. Smält knappt en halv chokladkaka och blanda i Rice Krispies. Klicka ut crispen på den odoppade toppen av alla kakor och låt stelna i kylen.

IMG_7386

Crisp Delicato

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *