Bookmaker toast

Bookmakertoast går snabbt och smidigt att göra. Välj ett kött av god kvalité så blir upplevelsen än större. Brödet jag valde är ett riktigt höjdarbröd, Skogaholms färdigskivade surdegslantbröd med havssalt. Så gott! (Blivit tipsad om brödet av en kompis).

Uteslut INTE den rivna pepparroten. Den lyfter hela rätten. Lägg på massor pepparrot!

Som tillbehör till toasten serverade jag Lomanders bearnaiesesås. Pommes är också gott till, om man är rejält hungrig. Och så en stor öl, förstås!

IMG_7337

2 personer

Det här behöver du

300 g oxfilé el ryggbiff

smör, (äkta) att steka i

1 bifftomat

strimlad sallad, ex-vis isbergssallad el mix

4 skivor finfranska, (ex-vis Skogaholm lantbröd med havssalt)

färsk riven pepparrot

salt & peppar

Bearnaisesås, (ex-vis Lomanders om du väljer färdig)

2 äggulor

1 msk dijonsenap

1 tsk honung

1 msk creme fraiche

Gör så här

Skiva köttet i två skivor, salta och peppra. Strimla salladen och skär tomaten i skivor. Blanda ihop dijonsenap, honung och crème fraîche till en sås, ställ åt sidan. Stek brödskivorna på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg åt sidan. Stek köttskivorna på båda sidor tills de blivit som du vill ha dem, (ex-vis medium/well).

Montera ihop bookmakertoasten. Bred ett tjockt lager sås på två av brödskivorna. Lägg på salladsblad och skivad tomat. Salta och peppra, (ringla ev över lite olivolja). Fortsätt med köttet och toppa med färsk riven pepparrot. Avsluta med en brödskiva på toppen! Servera bearnaisesås och äggula som tillbehör bredvid.

IMG_7318

IMG_7324

IMG_7327

Toppa eventuellt med en äggula och avsluta med en brödskiva.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *