Bookmakertoast går snabbt och smidigt att göra. Välj ett kött av god kvalité så blir upplevelsen än större. Brödet jag valde är ett riktigt höjdarbröd, Skogaholms färdigskivade surdegslantbröd med havssalt. Så gott! (Blivit tipsad om brödet av en kompis).
Uteslut INTE den rivna pepparroten. Den lyfter hela rätten. Lägg på massor pepparrot!
Som tillbehör till toasten serverade jag Lomanders bearnaiesesås. Pommes är också gott till, om man är rejält hungrig. Och så en stor öl, förstås!
2 personer
Det här behöver du
300 g oxfilé el ryggbiff
smör, (äkta) att steka i
1 bifftomat
strimlad sallad, ex-vis isbergssallad el mix
4 skivor finfranska, (ex-vis Skogaholm lantbröd med havssalt)
färsk riven pepparrot
salt & peppar
Bearnaisesås, (ex-vis Lomanders om du väljer färdig)
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
1 msk creme fraiche
Gör så här
Skiva köttet i två skivor, salta och peppra. Strimla salladen och skär tomaten i skivor. Blanda ihop dijonsenap, honung och crème fraîche till en sås, ställ åt sidan. Stek brödskivorna på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg åt sidan. Stek köttskivorna på båda sidor tills de blivit som du vill ha dem, (ex-vis medium/well).
Montera ihop bookmakertoasten. Bred ett tjockt lager sås på två av brödskivorna. Lägg på salladsblad och skivad tomat. Salta och peppra, (ringla ev över lite olivolja). Fortsätt med köttet och toppa med färsk riven pepparrot. Avsluta med en brödskiva på toppen! Servera bearnaisesås och äggula som tillbehör bredvid.