Saftig morotskaka

Denna morotskaka är saftig och god. Den ska med fördel vara något kladdig i mitten när den tas ut. Låt den svalna ordentligt innan glasyren smetas på. Som sagt, saftig och god…

1

Morotskaka

Ugn: 175 grader i cirka 30-40 minuter

Det här behöver du

Kaka

2 st ägg

2 dl strösocker

1 dl olja, neutral ex-vis mat- el rapsolja

3 dl finrivna morötter

2.5 dl vetemjöl

1.5 tsk bakpulver

1.5 tsk kanel

0,5-1 tsk malen kardemumma

1 tsk vaniljsocker

Glasyr

120 g philadelphiaost

50 g rumstempererat smör

4 dl florsocker

0,5 dl lemon curd

Gör så här

Kaka: Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp. Rör i olja och morötter. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta/blanda i. Häll smeten i smörad form med löstagbar kant, (springform) och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 30 minuter beroende på ugn.

Glasyr: Blanda ingredienser till glasyren. Bred över den avsvalnade kakan.

2

3

5

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *