Denna morotskaka är saftig och god. Den ska med fördel vara något kladdig i mitten när den tas ut. Låt den svalna ordentligt innan glasyren smetas på. Som sagt, saftig och god…
Ugn: 175 grader i cirka 30-40 minuter
Det här behöver du
Kaka
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl olja, neutral ex-vis mat- el rapsolja
3 dl finrivna morötter
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk kanel
0,5-1 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
Glasyr
120 g philadelphiaost
50 g rumstempererat smör
4 dl florsocker
0,5 dl lemon curd
Gör så här
Kaka: Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp. Rör i olja och morötter. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta/blanda i. Häll smeten i smörad form med löstagbar kant, (springform) och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 30 minuter beroende på ugn.
Glasyr: Blanda ingredienser till glasyren. Bred över den avsvalnade kakan.