HEJ!
I lördags firades återigen familjens 50-åring. Då kom banoffee pie på tal. En storfavorit i många hem. Pimpade den med jordgubbar, då det ju är säsong för dem nu. För att komma till mitt banoffee-recept, klicka HÄR eller på bilden nedan.
På lördagskvällen bjöd jag på rostbiff, potatisgratäng (lyckades hitta vinterpotatis), sallad, bröd, smör och ost.
*
När jag ugnssteker rostbiff så väljer jag alltid en bit som väger över kilot. Annars blir den lätt torr. Jag kryddade två bitar med salt och peppar och ugnsstekte dem i mitten av ugnen på 100 grader tills innertemperaturen nådde 65 grader. Slå in i folie och låt vila en liten stund och skär upp i ganska tunna bitar.
*
Salladen bestod av följande: Machesallad och blandsallad, halverade röda och gula plommontomater, sockerärtor, röda äpplen och avokado. Över salladen ringlade jag olivolja och balsamvinäger. Salladen toppades med salladskrydda, flingsalt och grovmalen svartpeppar.
50-årigen fick till sin lycka, av sina båda systrar, ett alldeles eget öltält! Ett tält fyllt med 50 st olika ölsorter. WOW! Avis!
Idag, söndag, har vi firat en konfirmand. Då bjöds på smörgåstårta, (beställd från ICA p g a tidsbrist) och kladdkaka i långpanna. HÄR finns recept på smörgåstårta och HÄR på kladdkaka i långpanna.
Önskar alla en fortsatt solig söndagskväll!
Tjohopp!
Kul idé med öltältet, den kanske jag snor i augusti när svärfar fyller 65. För vad ska en pensionär ha, om inte ett eget öltält? 🙂