Ostbollar med olivgömma

I lördags blev dessa kryddiga ostbollar ett av tillbehören som serverades till fördrinken. Serveras antingen kalla eller varma.

sista

Det kommer att komma flera tips på drinktilltugg. Bara att hålla utkik 🙂

Antal: cirka 25 st

Ugn: 200°

Det här behöver du

25 st gröna oliver

1½ dl vetemjöl

4 msk rumstempererat smör

1,5 krm cayennepeppar

125 g riven lagrad ost, (ex-vis präst- eller västerbottensost)

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop mjöl, rumstempererat smör och cayennepeppar. Tillsätt den rivna osten och forma till en deg som håller ihop. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl om degen är för lös alternativt mera mjukt smör om den är för hård. Rulla ut degen till en ”korv”. Dela i cirka 22-25 st bitar. Tryck ut bitarna i handflatan och lägg en avrunnen oliv på varje och rulla till en boll, med oliven gömd inuti. Lägg olivbollarna på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda dem i ugnen i cirka 10-15 minuter.

Servera antingen ljumna eller kalla.

1

2

3

image

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Ostbollar med olivgömma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *