Exotisk fläskfilé med mandarin och banan

Någon mer än jag som känner vår i luften? Ah, jag tänkte väl det! Men visst är det för tidigt att ”ropa hej”! Man, (jag) går och tänker på att den där morgonen ska komma, då det har snöat på natten och man blir skitstörd över det! Usch och fy! Kommer nog hinna bli ”störd många gånger”, ha! Hur som helst så längtar jag, som ni förstår, galet till våren OCH sommaren. Under tiden får man vara nöjd, just nu, för att det är som det är, brukar jag tänka. Man får vara glad för det. En låååång vår, T A C K. Japp, så är det!

Här kommer ytterligare ett recept på bra vardagsmat. En currysmakande exotisk fläskfilé med mandarin, banan och salta nötter. Serveras med exempelvis ris och grönsaker.

IMG_3734

Ugn: 175 grader i cirka 20 min

Det här behöver du

2 paket bacon

1 st fläskfilé, cirka 500 g

salt & svartpeppar

2-3 st bananer

1 burk konserverade mandarinklyftor

3 dl grädde

3 tsk curry

3 msk mango chutney

1 klyfta pressad vitlök

0.5 tsk salt

salta jordnötter eller cashewnötter, en näve

Gör så här

Klipp baconet i små bitar och lägg det i en het stekpanna. Stek baconet på medelvärme så det blir knaperstekt och plocka ur baconen och lägg åt sidan, men spara fettet från baconet i stekpannan så kan du steka fläskfilén i det. Skär fläskfilén i cirka 2 cm tjocka skivor. Lägg fläskfilébitarna i stekpannan och salta och peppra. Stek 1-2 minuter per sida på medel- hög värme så att de får lite färg. De behöver inte bli genomstekta. Lägg över köttet i en ugnsform. Skiva bananerna och låt mandarinklyftorna rinna av. Fördela ovanpå köttet. Blanda grädde, curry, mango chutney, pressad vitlök och salt i en bunke. Häll blandningen över det andra i ugnsformen. Strö över baconbitarna. Ställ in i mitten av ugnen i 175°C i 20 minuter. Servera gärna med kokt ris, grönsaker och salta jordnötter.

IMG_3724

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Exotisk fläskfilé med mandarin och banan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *