Tycker du om vaniljhjärtan? Då är detta ett recept för DIG! 🙂
Här kommer nämligen ett recept på vaniljrutor. Ett recept som jag fått från min arbetskamrat Monica. Ursprungsreceptet kommer från Hemmets Veckotidning.
En långpannekaka, (30 x 40 cm) som räcker till många. Smuldegen nedan görs med fördel i två omgångar i en matberedare, om du inte har en matberedare som kan ta alla ingredienser på en gång förstås! Jag gjorde först botten och därefter ”toppen”. Botten ska tryckas ut i ugnsformen och toppen ska smulas över.
Kakan blir nästan lite ”knäckig” när den fått svalna. Mycket god!
Antal kakor: cirka 40-talet
Ugn: 200 grader i cirka 25-30 minuter
Smuldeg (mät eventuellt upp halva mängden av ingredienserna och arbeta ihop)
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning
4 ägg
2 dl kesella
5 dl creme fraiche, (den feta)
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Garnering
Florsocker
Gör så här
Smuldeg: Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. Tryck ut hälften av smuldegen i en bakplåtspappersklädd ungsform som mäter 30 x 40 cm.
Fyllning: Blanda ägg, kesella, creme fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbotten i långpannan.
Smula/toppa resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter. Tag ut den mjuka varma kakan och låt den svalna/stelna lite. Pudra florsocker över precis före servering.
Låter som en kaka för mig:)
Måste jag absolut prova
Mycke mycke godare än ”kletiga” vaniljhjärtan