Mighty Leaf

Nu lanserar Mighty Leaf Rose Pu-erh Toucha, tillverkad av torkade Rosblad. Ett
te som passar ypperligt te x på Alla Hjärtans Dag.

I Kina, där teet har sitt ursprung, är pu-erh teer högt prisade för sina hälsobringande effekter, de är bra för matsmältningen och utgör en naturlig, varsam detox och kan avnjutas av personer
i alla åldrar.

te

Denna Rose pu-erh toucha är en mörk pu-erh. Teet är kraftigt och har mycket karaktär. Tack vare att det torkas ihop med rosenknoppar får det en rund och angenämt blommig ton. Teet motsvarar ett kraftigt fylligt, komplext rödvin eller ett mörkt öl och passar till kraftigare maträtter, till exempel grytor av vilt. Du kan brygga din toucha (tebollen kallas Toucha) minst 5 gånger och varje bryggning kommer erbjuda nya smakupplevelser. Förvara ditt pu-erh svalt och mörkt och på en plats där det inte tar upp fukt eller doft från andra livsmedel.

Pris: 72 kr för 9 st bollar, på Mighty Leaf, (där man även kan hitta mera information med de olika tesorterna som finns).

Bryggning
Använd 100 gradigt vatten till ditt pu-er och låt det dra 45 sekunder -1 minut. Använd en toucha ca 4-5 dl vatten. Kan bryggas minst 5 gånger. Vid varje ny bryggning kan du öka bryggtiden 10-15 sekunder. Använd en lämplig tekanna eller en gaiwan. Vill du inte använda hela din toucha spå bryt försiktigt en bit, anpassa mängden vatten och spara resten. För bästa resultat: skölj tebladen i det heta vattnet så att de väcks, låt dem ”bada” i några sekunder, häll sedan bort vattnet. Dofta på de fuktade tebladen och känn in aromerna. Brygg sedan enligt instruktionerna ovan.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *