Stuvad spenat, (söt och god)

Vardagsmat! Nämner man ordet ”stuvad spenat” får man blandade reaktioner, allt från näsrynk och urk-rop till något drömmande. Jag tillhör den sistnämnda kategorin!

Många drar sig till minnes hur den stuvade spenaten smakade i skolan  -va den gjort på vatten och salt, ELLER?! Man kan ju undra, för god va den inte, ”inte någonstans”. Däremot växte jag upp i en familj där morsan KUNDE laga stuvad spenat. Därför har jag försökt härma efter. Jag serverar tillsammans med kokta ägghalvor, stekt falukorv och stekt potatis, yummi!

IMG_3347

STUVAD SPENAT

Portioner: 4 st

cirka 0,5 liter mjölk, (gärna ”röd” mjölk)

cirka 2-2,5 msk vetemjöl,  (till redning)

lite salt

lite vitpeppar

cirka 2 msk strösocker

1 påse hackad spenat, (jag hade fryst svensk hackad spenat från Findus á 450 g)

Gör så här

Vispa ut mjölet i någon deciliter av mjölken. Värm upp resterande mjölk och vispa i mjölblandningen, lite i taget till lagom konsistens. OBS: Såsen ska vara ganska TJOCK i konsistensen. När du är nöjd med konsistensen, blanda i spenaten och rör om tills den har ”lösts upp”. Salta och peppra lite försiktigt. I med sockret, lite i taget. Den ska bli söt i smaken, (tycker jag).

Serveringsförslag: Kokta ägghalvor, stekt potatis och falukorv.

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Stuvad spenat, (söt och god)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *