Freixenet Cordon Negro -en limiterad flaska med guldfluga, inför nyår kanske?

Hur snygg är inte denna flaska?!? Med fluga och allt! Verkar som om det ska vara en herre som serverar damerna denna bubblande dryck 🙂 Den kommer definitivt att höja stämningen på nyårsafton, yay!

IMG_2808

Freixenet har under hösten 2013 inlett ett samarbete med svenska accessoarmärket DAKO som tagit fram en specialtillverkad fluga som under en begränsad tid kommer pryda halsen på Freixenet Cordon Negro. Samarbetet flirtar med höstens och vinterns alla festligheter och sätter stilen på konsumtionstillfället.

DAKO har under nästan 80 år försett män med plagg och accessoarer av högsta kvalitet och finns i de flesta välsorterade herrbutiker, så som NK, Åhléns och Ströms.
Den limiterade upplagan av flaskan finns på Systembolaget från november 2013.
Samtidigt finns också den speciellt framtagna guldflugan att köpa i full size hos DAKO:s återförsäljare runt om i Sverige.

IMG_2813

Freixenet är världens största producent av mousserande vin och producerar varje år 130 miljoner flaskor Cava, varav ca 1 miljon exporteras till Sverige. Freixenet ha idag tre olika produkter i sitt sortiment på Systembolaget:
Freixenet Cordon Negro – en torr cava , Freixenet Cordon Nevada – en halvtorr cava och Freixenet Legero – ett helt nytt halvtorrt alkoholfritt vin.

Freixenet Cordon Negro
Druvsammansättning:
40% Parellada
35% Macabeo
25% Xarel-lo

Systembolaget, länk HÄR

Utseende: Ljusgul färg

Doft: Fruktig, lätt jordig doft med inslag av gult äpple, mandel och citrus

Smak: Torrt mousserande vitt vin. Medelfylligt och elegant. Frisk smak med fräscha toner av gröna äpplen och citrus. Lång balanserad och mjuk eftersmak med friska toner

Passar till: Som appertif eller till lättare rätter såsom fisk, skaldjur eller tapas

Produkten finns i 750 ml och kostar 79 kr samt i piccoloflaska på 200ml för 29kr

IMG_2817

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *