Biffar med chiliflakes och mozzarella

Snabbgjord vardagsmat. Biffarna kan ”kryddas” med vad som helst. Dessa är fyllda med basilika och härligt trådig mozzarella. Såsen blir otroligt god med färskosten i. Äsch, ni måste prova!

image

6 st biffar

Biffar

600 g blandfärs

1 påse mozzarella i bit, skuren i småbitar

1 tsk torkad basilika

0,5 tsk chiliflakes

1 dl grädde

1 ägg

salt

svartpeppar

Sås

2 dl grädde

200 g Arla yoghurt färskost, (se bild)

0,5 msk köttbuljong strö

salt och peppar

*

(smör att steka i)

Gör så här

Blanda alla ingredienser till färsen och forma till 6 st biffar. Stek dem i smör några minuter på varje sida, (hög värme). Tag upp och lägg åt sidan. Spara stekflottet och vispa ur pannan med grädde, färskost och köttbuljong. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka biffarna i såsen och låt puttra, tills de är helt färdiga, under lock.

Serveringsförslag: Kokt potatis, ris eller pasta. En grönsallad.

image

image

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *