Grönpepparsås

En god grönpepparsås som jag brukar servera tillsammans med ex-vis rygg- eller pepparbiff. Recept på den friterade sötpotatisen finns HÄR.

IMG_2691

Det här behöver du

2 msk kalvfond

1 dl rödvin

1 msk grönpeppar i lag, (eller en dryg matsked torkade grönpepparkorn)

2 dl grädde

2 dl creme fraiche

soja, en skvätt för färgens skull

salt

vitpeppar

 redning, Maizena utrört i lite vatten

Rör ihop kalvfond, vin och grönpepparkorn i en kastrull. Låt puttra en stund, tills hälften har reducerats bort. Rör i grädde och creme fraiche. Dutta i en skvätt soja och smaka av med lite salt och vitpeppar. Reda av såsen till önskad konsistens och låt sjuda i några minuter.

Länkkärlek: Matplatsen

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *