Tigerkladdkaka

Har ni tröttnat på kladdkaka? Det har inte jag 🙂 Den här tigerkladdkakan gjorde jag för några veckor sedan. Jag är usel på att skapa tigerränder, för hand. Bildbevis nedan 😉 Ett tips, till mig själv nästa gång, blir därför att spritsa ut smeten i formen för absolut snyggast tigerränder. Överkurs med stort ’Ö’, ha!

Jag har gjort en egen kategori för just ’kladdkaka’, se högermarginalen.

Sitter ni inne med det ultimata kladdkakareceptet, vill jag gärna provbaka. Maila eller länka gärna receptet i så fall: matochbakverkstan@gmail.com

IMG_2451

Det här behöver du

150 g smält smör

1,5 dl vetemjöl

3 dl strösocker

3 ägg

1,25 dl kakao (till den ena bunken)

1,25 dl snabbmarsanpulver (till den andra bunken)

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Börja med att göra smeten, men uteslut kakao och snabbmarsanpulvret. Smeten ska delas upp i två bunkar där man tillsätter kakaon i den ena bunken och snabbmarsanpulvret i den andra bunken.

Smält smöret och ställ åt sidan att svalna lite. Blanda/rör ihop ägg och socker. Sikta i mjölet och rör försiktigt. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet. Dela upp smeten i två bunkar. Rör i kakao i den ena bunken och snabbmarsanpulver i den andra.

Smörj en rund springform, cirka 20-24 cm i diameter. Häll i de båda ”smetarna” från varsitt håll, så de ”möts” på mitten. Rör sedan med baksidan av en kniv eller liknande i till ett mönster. Man kan även spritsa ut smeten (då blir det enklare att skapa ett ”tigerränder”).

Grädda i mitten av ugnen i cirka 13-15 minuter. Ska vara kladdig i mitten när den tas ut.

IMG_2441

IMG_2462

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Tigerkladdkaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *