Fläskytterfilégryta med bacon, choritzo och vitlök

När jag bläddrade igenom mina matbilder hittade jag den här smakfulla grytan. Den starka korven sätter prägel på smaken. Fläskytterfilé är något som jag för det mesta ”handlar på mig” i mataffären. Går att variera i all oändlighet. Nästan lika bra att ha hemma som kycklingfiléer. I princip bara att steka upp, joksa i lite vad man har hemma, hälla på grädde och låta gå klar i stekpannan, eller i ugnen. Inget recept behövs. Men här kommer ett recept i alla fall 🙂

IMG_2394

Det här behöver du

1 st fläskytterfilé eller fläskfilé

smör att steka i

2 starka korvar, ex-vis chorizo

1 pkt bacon

en näve champinjoner

2 st gula lökar

1 vitlök solo, (3-4 klyftor)

1 köttbuljongtärning

4 dl grädde

2 dl mjölk

150 gram philadelphiaost

0,5-1 tsk kinesisk soja

0,5 tsk chilisås

svartpeppar

Gör så här

Strimla bacon. Slanta korven och skiva svamp och lök i grova bitar. Fräs alltsammans i en stekpanna och ställ åt sidan. Skär köttet i centimetertjocka skivor och stek dem runtom i smör, (de behöver inte bli genomstekta).

Lägg över alltsammans i en gryta och tillsätt pressad vitlök. Fräs ihop i någon minut och tillsätt sedan buljongtärning, grädde, mjölk och philadepiaost. Krydda med soja, chilisås och peppar. Låt koka upp och puttra sedan på medelvärme i cirka 15 minuter, tills köttet är klart.

Serveringsförslag: Kokt ris eller klyftpotatis. Sallad.

IMG_2387

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *