När jag bläddrade igenom mina matbilder hittade jag den här smakfulla grytan. Den starka korven sätter prägel på smaken. Fläskytterfilé är något som jag för det mesta ”handlar på mig” i mataffären. Går att variera i all oändlighet. Nästan lika bra att ha hemma som kycklingfiléer. I princip bara att steka upp, joksa i lite vad man har hemma, hälla på grädde och låta gå klar i stekpannan, eller i ugnen. Inget recept behövs. Men här kommer ett recept i alla fall 🙂
Det här behöver du
1 st fläskytterfilé eller fläskfilé
smör att steka i
2 starka korvar, ex-vis chorizo
1 pkt bacon
en näve champinjoner
2 st gula lökar
1 vitlök solo, (3-4 klyftor)
1 köttbuljongtärning
4 dl grädde
2 dl mjölk
150 gram philadelphiaost
0,5-1 tsk kinesisk soja
0,5 tsk chilisås
svartpeppar
Gör så här
Strimla bacon. Slanta korven och skiva svamp och lök i grova bitar. Fräs alltsammans i en stekpanna och ställ åt sidan. Skär köttet i centimetertjocka skivor och stek dem runtom i smör, (de behöver inte bli genomstekta).
Lägg över alltsammans i en gryta och tillsätt pressad vitlök. Fräs ihop i någon minut och tillsätt sedan buljongtärning, grädde, mjölk och philadepiaost. Krydda med soja, chilisås och peppar. Låt koka upp och puttra sedan på medelvärme i cirka 15 minuter, tills köttet är klart.
Serveringsförslag: Kokt ris eller klyftpotatis. Sallad.