Perfekt julgottis! Mmmmmmm!!!
Det här behöver du
3 dl grädde, 40 %-ig
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
50 g smör
140 g Polly, (knappt en påse)
Gör så här
Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull och låt koka tills cirka 120 grader, (den ska klara kulprovet). Rör därefter ner smöret så att det smälter. Tag kastrullen åt sidan och blanda i Pollygodiset. Rör i blandningen tills Pollyn smält helt. Häll smeten i en pappersklädd form, cirka 15 x 20 cm i diameter. Täck över med plastfilm och ställ in i kylen, gärna över natten. Skär i lagom stora bitar.
Nomnom!!!!
Förvaring: Cirka en vecka i kylskåp.
Åh, vad gott det lät! Ska nog testas nu inför julen 🙂
Ja, den är verkligen jättegod. Kram!
Ojojoj! Jag som älskar Polly! Detta måste jag pröva snarast. Tack för receptet.
Varsågod! Ja, Polly är verkligen en hit! Fast nu har man full sjå med o smaka sig igenom alla olika sorter som har kommit. Till fudgen valde jag dock den ”traditionella” Pollyn. Kram!