Torskblock med mandeltäcke

Denna fisk är en F A V O R I T, signerad Kryddburken, (en blogg som inspirerar mycket). Jag blir så himla glad varje gång jag lagar något som verkligen blir en fullträff. Innan upptäckten av detta hemmagjorda mandeltäcke, köpte jag ”påse” i mataffären som man rörde ut i smält smör, (usch)! …Kan bara gissa, jämförelsevis, hur många E:n man fick i sig??? Kommer aldrig på fråga om att köpa ”påsen” mera, så det så!

Panko ströbröd finns numera i de flesta välsorterade mataffärer. Ett asiatiskt ströbröd som verkligen kommer till sin rätt här 🙂

IMG_2381

Ugn: 200 grader i cirka 30 minuter

4 portioner

Ingredienser

2 upptinade torskblock, á 400 g

100 g smör

2 msk grädde

1 tsk tomatpuré

DÉlidas chilisås, några droppar!

Trocomare örtsalt

2,5 dl Panko asiatiskt ströbröd

Mandelspån, (eller hackad hel mandel)

Gör så här

Tina fiskblocken och lägg i en ugnsfast form. Smält smöret i en kastrull och rör ner grädde, tomatpuré, chilisås och krydda. Vänd ner Panko ströbröd och rör till en jämn massa och bred denna över fiskblocken. Toppa med mandeln. Gratinera i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.

Serveringsförslag: Potatismos och lingon eller kokt potatis och grönsaker.

Länkkärlek: Kryddburken

IMG_2375

Skjuts in i ugnen.

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Torskblock med mandeltäcke

  1. Pingback: Ur arkivet, vecka 9 | Matochbakverkstan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *