Denna fisk är en F A V O R I T, signerad Kryddburken, (en blogg som inspirerar mycket). Jag blir så himla glad varje gång jag lagar något som verkligen blir en fullträff. Innan upptäckten av detta hemmagjorda mandeltäcke, köpte jag ”påse” i mataffären som man rörde ut i smält smör, (usch)! …Kan bara gissa, jämförelsevis, hur många E:n man fick i sig??? Kommer aldrig på fråga om att köpa ”påsen” mera, så det så!
Panko ströbröd finns numera i de flesta välsorterade mataffärer. Ett asiatiskt ströbröd som verkligen kommer till sin rätt här 🙂
Ugn: 200 grader i cirka 30 minuter
4 portioner
Ingredienser
2 upptinade torskblock, á 400 g
100 g smör
2 msk grädde
1 tsk tomatpuré
DÉlidas chilisås, några droppar!
Trocomare örtsalt
2,5 dl Panko asiatiskt ströbröd
Mandelspån, (eller hackad hel mandel)
Gör så här
Tina fiskblocken och lägg i en ugnsfast form. Smält smöret i en kastrull och rör ner grädde, tomatpuré, chilisås och krydda. Vänd ner Panko ströbröd och rör till en jämn massa och bred denna över fiskblocken. Toppa med mandeln. Gratinera i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.
Serveringsförslag: Potatismos och lingon eller kokt potatis och grönsaker.
Länkkärlek: Kryddburken
Pingback: Ur arkivet, vecka 9 | Matochbakverkstan