Falsk ostkaka (med keso)

Falsk ostkaka VS Äkta ostkaka

Jag är såld på ostkakor. Fullkomligt älskar ostkaka. Jag har provat de flesta ostkakor i butik samt gjort egen med ostlöpe. Allt mer kräsen har jag blivit, ju flera jag provat. Favoriten är helt klart den HÄR. Men, today is the day då jag provat göra falsk ostkaka, med keso. Jag vet inte vad jag ska säga om den. Jag var misstänksam under hela tillagningen. Den funkar …för att den är falsk. Man får inte glömma bort det. Övriga smakare, slafsade minsann i sig för glatta livet =bra betyg från dem! Jag kan förstås tänka mig att göra den igen, annars skulle den inte hamna här på bloggen. Serveras med lättvispad grädde och sylt.

IMG_1807

Portioner: 4-6 portioner

Ugn: 175 grader i 50-60 minuter

Det här behöver du

50 g skållad och finhackad sötmandel

3 hela ägg

0,5 dl strösocker

0,5 vetemjöl

1,5 tsk vaniljsocker

500 g keso, naturell

3 dl grädde, 40 %-ig

Gör så här

Smörj en ugnsform på cirka 2 liter. Skålla och finhacka sötmandeln. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Sikta ner mjöl i äggsmeten och tillsätt övriga ingredienser. Häll ner blandningen i ugnsformen och grädda ostkaka i nedre delen av ugnen på 175 grader i cirka en timma. Klart!

IMG_1793

IMG_1799

IMG_1808

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *