Tacorulle

Här kommer förra fredagens kvällsmat. En variant på tacos 🙂 Serveras med en sallad och kall sås. Smaken på färsen nedan är bara ett förslag, jag brukar variera smaken på fyllningen från gång till gång. När jag inte väljer tacokrydda kryddar jag ibland med favoritkryddan timjan och rosmarin. Ibland har jag i fond. Sätt färgen med tomatpuré o s v, o s v. Viktigt, i alla lägen, är att fyllningen blir hyfsat tjock i konsistensen så den inte flyter ut allt för mycket.

IMG_1501

Portioner: 4 st

Ugn: 200 grader i 20-25 minuter

Fyllning

cirka 600-700 g blandfärs

1 hackad gul lök

tacokrydda, motsvarande en påse cirka

1,5  msk vetemjöl

knappt 1 dl vatten

0,5 dl vispgrädde

En rulle färdigkavlad smördeg

ägg till pensling, utblandat med en skvätt mjölk för färgens skull

sesamfrön

Gör så här

Hacka löken. Bryn färsen, utan fett, nästan klar och tillsätt löken på slutet. Strö över tacokrydda och pudra över mjölet, rör om. Tillsätt vatten och grädde och låt puttra ihop några minuter. Färsblandningen ska vara fast och  tjock när man rör i den.

Rulla ut smördegsrullen på en plåt, behåll rullens bakplåtspapper under. Lägg över färsen längs rullens ena långsida och rulla ihop rullen med hjälp av bakplåtspappret. Nyp ihop degändarna och pensla rullen med ett uppvispat ägg. Toppa med sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills den fått fin färg.

Serveringsförslag: Salsasås, krispig grönsallad, vitlökssås

Vitlökssås

2 dl creme fraiche

0,5 dl majonnäs

2 st pressade vitlöksklyftor

1 msk flytande honung

salt

vitpeppar

Vitlökssås: Blanda ihop ingredienserna till såsen och låt stå svalt fram tills servering.

IMG_1491

IMG_1494

IMG_1495

IMG_1498

Kvällens middag, (måndag) blev däremot mindre uppskattad här hemma. Här serverades nämligen sushi. Tur att jag hade laddat med nudlar och jordnötssås också, säger jag bara! Men …desto mera sushi till mig, wiehii!!!

IMG_1550

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Tacorulle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *