Smulpaj

Receptet avser en stor paj, men här har var och en fått ”sin egen” dessert. Till fyra småpajer är det lagom att halvera receptet.

Under smulet har jag gömt björnbär, hallon och blåbär. Servera med glass eller lättvispad grädde.

Ugn: 225 grader i cirka 25 minuter

Smuldeg, 1 stor paj

2,5 dl vetemjöl

200 g kallt smör

1,5 dl råsocker

1,5 dl kokosflingor

1,5 dl havregryn

Bärfyllning

10-12 dl bär (t e x hallon, smultron, röda vinbär)

1 dl strösocker

1 msk majsstärkelse

smör, till formarna

Gör så här

Fyllning: Blanda bär, strösocker och majsstärkelse i en skål. 

Smuldeg: Nyp ihop alla ingredienser tills det blir en smulig deg. 

Lägg bärblandningen i botten av smorda ugnsfasta formar, (eller en stor pajform). Strössla smuldegen över bären.

Grädda pajerna/pajen i mitten av ugnen, cirka 25 minuter, eller tills färgen blivit gyllene.

 

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Smulpaj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *