Färsbiffar med basilika och blomkålsmos

En snabblagad vardagsrätt som tillägnas kategorin ’Matkasse’.

Portioner: 4 st

Det är behöver du

ca 800 g mjölig potatis

ca 600 g blandfärs

2 tsk baslika

1 tsk salt

2 krm vitpeppar

1 ägg

1 msk smör

Blomkålsmos:

1 blomkål

2-3 msk smör

0,5 dl mjölk

1-2 krm vitpeppar

1-2 krm salt

1 st vitlöksklyfta

Gör så här

Skala eller tvätta bara av din potatis. Koka den i lätt saltat vatten

Koka blomkålen i lätt saltat vatten. Den ska kokas mjuk i ca 20 minuter.

Rör nu ihop färs, basilika, salt, peppar och ägg. Forma smeten till ca 12 biffar.

Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna.

När blomkålen är färdig häller du av vattnet, klicka i smöret och häll i mjölk. Nu mosar du samman blomkålen med en stavmixer, ballongvisp eller elvisp. Krydda med peppar, salt och vitlök efter smak.

Servera.

Tips: Hur löst du vill att ditt blomkålsmos ska vara avgör du själv. Börja med lite mjölk och fyll på med mer om du tycker att det behövs.

En tanke kring ”Färsbiffar med basilika och blomkålsmos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *