Pumpkin Spice Cake

Istället för kanel, ingefära och muskot, (se receptet) har jag istället använt en krydda ’Pumpkin Pie Spice’ som jag köpt med mig hem från USA och den innehåller just en blandning av ovan nämnda kryddor. Alltså ett tillfälle att prova ”den lilla burken”, nu när det är Halloween och allt.
 
 
Kryddkaka
2 små ägg
1 dl gräddfil
1,5 dl pumpapuré
100 g smör, smält
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl farinsocker
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1 tsk kanel
0,5 tsk ingefära, mald
1/4 tsk muskot, mald
 
Glasyr
2 msk smör, mjukt
vaniljextrakt
0,5 tsk kanel
100 g färskost
3 dl florsocker
 
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla en kakform. Vispa ägg, gräddfil, pumpa och smör. Tillsätt mjöl, farinsocker, vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat, salt och kryddor. Rör tills allt är blandat.
Häll smeten i kakformen och grädda i 30-40 minuter, eller tills en tandpetare införs i kakan kommer ut ren. Låt svalna i tio minuter, sedan vänd kakan på en tallrik och låt svalna helt.
För att göra glsyren vispa smör, vanilj, kanel och färskost i en skål. Tillsätt florsocker, vispa tills väl blandat. Bred glasyren jämnt över kakan, (eller gör ett mönster).
 
Pumpapuré är mycket svår att hitta i butik. Tag då istället ex-vis en persika- el päronpuré från barnmatshyllan. Vill du göra egen pumpapuré så ugnsbakar du pumpan först.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Receptet på den här goda kryddkakan har jag hittat hos Hovkonditorn.
Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Pumpkin Spice Cake

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *