Biskvier

Min absoluta favoritkaka, alla kategorier. Ganska tålamodskrävande men ROLIGA att göra!

Antal: 20 st

Biskvibottnar

250 g mandelmassa

1.5 dl strösocker

2 st äggvitor

Smörkräm

1 st äggvita

1.5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 st nypa salt

0.5 st citron, saften

250 g rumstempererat smör

125 g mörk kvalitetschoklad 70 %-ig

1 msk kallt espressokaffe

Till doppning

200 g mörk kvalitetschoklad 70 %-ig

1 msk olja, neutral smak

Botten

Sätt ugnen på 180 grader.

Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna.

Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.

Smörkräm

Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig.

Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.

Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.

Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 10-15 minuter.

Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen.

Rör ner kallt espressokaffe.

Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott. De ska bli toppiga.

Låt stelna i kyl eller frys.

Doppning

Smält choklad till doppning i ett vattenbad. Tillsätt oljan.

Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt dem stelna på ett bakplåtspapper.

 

Print Friendly

2 reaktion på “Biskvier

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *