Lax under osttäcke

Hello! För ett tag sedan fick jag skärppost och virus i min bloggdator, buhuu! Datorn ska därför strax in på reparation, så under tiden får jag blogga från vår ”tråkdator”. Visserligen hade jag tänkt lämna in datorn ändå och ”blåsa ur den” på allt innehåll och göra om den som ny, så det var väl ändå någon mening med det.

Här kommer ett enkelt laxrecept, som är allt ifrån tråkigt! Viktigt att inte toppa med sån där färdigriven påsost. Det gör så himla mycket på smaken, vad man väljer för ost. Fast, det är klart. Jag gillar ju Allerums påsost, men det är en annan sak.

Portioner: 4

Ugn: 225 grader

Ingredienser

4 laxbitar

2 dl creme fraiche

3 dl grädde

2-3 msk sweet chilisås 

några droppar stark chili

salt och ev svartpeppar

cirka 15 cm purjolök

1 röd paprika

smakrik riven ost

Till servering

Ris eller kokt potatis samt en grönsallad

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Smörja en ugnsform och lägg dit laxfiléerna. Gör en blanding med creme fraiche, grädde och chilisås i en skål. Salta och peppra. Strö hackad paprika och skivad purjolök över fisken. Häll såsen över alltsammans och toppa med massvis med riven ost. Gratinera i ugnen tills fisken har en innerteperatur på cirka 58 grader, cirka 20-25 minuter beroende på ugn.

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Lax under osttäcke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *