Ostfyllda pastarullar

Vardag igen. Här kommer gårdagens kvällsmat. Gratineras med en blanding av Keldas ostsås och Ajvar relish mild. Enkelt & gott.
Ugn 200 grader i cirka 25 min
Ingredienser
250 g grön sparris, (1 pkt fryst)
250 g ricottaost
100 g getost
125 g mozzarella
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
200 g färska lasagneplattor
några nävar färsk bladspenat
100 g soltorkade tomater i olja
2,5 dl Kelda ostsås
0,5 dl Ajvar relish, mild
eventuellt 2 msk pinjenötter
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Koka sparrisen lätt. Mosa ihop ostarna och krydda med salt och peppar.
Lägg ut pastaplattorna och skär dem i 13 cm långa bitar. Täck plattorna med en fuktig handduk, så de inte torkar till, om det dröjer innan fyllningen ska på.
Fördela hackad spenat och strimlade soltorkade tomater på varje. Klicka på ostmassan och lägg på två sparris på varje. Rulla ihop och lägg med skarven ner i en smord ugnsform. Osten hjälper till att klistra ihop dem, men det behöver inte bli perfa!
Blanda ostsåsen med Ajvar relish och häll över rullarna. Strö på pinjenötter och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
Sparrisen ligger i kastrullen.
Dela den färska pastan och fördela ut fyllningen.
Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Ostfyllda pastarullar

  1. Ann-Sofi MATSAFARI

    Perfekt fredagsgott:) Det här ska jag testa, låter nått som skulle göra succé här hemma.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *