Pärontosca

Ett gott, enkelt och väl beprövat gammalt recept. Görs på nolltid med konserverade päron, tar aningens längre tid med mogna päron. Pärontosca blev söndagsdessert hemma hos oss idag.




Ugn, 225 grader i cirka 15 minuter

Ingredienser
1 burk (c:a 8 st) päronhalvor i sockerlag
Toscasmet
50 g smör
3/4 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse (c:a 50 g) mandelspån, eller samma mängd grovhackade valnötter
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Häll av spadet från päronhalvorna. Lägg päronhalvorna, med rundningen nedåt, i en ugnsfast form.
Gör toscasmeten. Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en gryta på spisen. Koka upp under omrörning i cirka 4 minuter. Fördela smeten över päronen. Gratinera mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills nötterna fått färg.
Servera med glass eller lättvispad grädde. Mums!
Tips: Om du väljer mogna päron är det förstås bara att skala, kärna ur och klyfta dem.

Print Friendly, PDF & Email

4 tankar kring ”Pärontosca

  1. Ann-Sofi

    Oj så länge sen jag åt päron och glass! Tack för påminnelsen 😉 Du lagar alltid så bra mat och roliga efterätter!

    Svara
  2. Caroline

    Hej igen! Klart du blir omnämd, älskar din blogg! Hur menar du ang. kommentarsfältet? Så vitt jag kan se är de detsamma?

    Svara
  3. Mat- och bakverkstan

    Va kul att du gillar bloggen, me like! Hm, jag tror jag har fått kläm på hur kommentarfältsrutan fungerar. När man scrollar bland alla inlägg som finns syns inte själva komm-rutan, MEN om man klickar in sig på ett separat/specifikt inlägg syns hela rutan som man skriver kommentarer i. Man ser oxå alla andras kommentarer, det står liksom inte "3 kommentarer" och man behöver inte "öppna upp" för att läsa dem.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *