Rostbiff
Ugn, 125 grader i cirka 1,5 – 2 tim för 1,5 kg rostbiff
1,5 kg rostbiff
smör
färska örter, ex-vis timjan/rosmarin/basilika
salt/peppar
Bryn köttet runt om i stekpanna. Lägg över köttet i en ugnsform och klappa in finhackade örter runt hela, tillsammans med salt/peppar. Stick in en köttermometer. Ställ in rostbiffen i nedre delen av ugnen. Tag ut köttet när termometern visar, 55 grader för rött, 60 grader för rosa och 65 grader för genomstekt. Jag tog ut min vid 62 grader. Slå in köttet i folie och låt vila i 15 minuter innan du skivar upp tunna fina skivor.
Potatiskaka
Ugn, 200 grader i cirka 50-60 minuter
4-6 personer
6 medelstora potatisar
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
200 g philadelphiaost
1 dl mjölk
3 dl grädde
salt/peppar
paprikakrydda, en knivsudd
rikligt med färska örter, ex-vis samma som till rostbiffen, (timjan,/rosmarin/basilika)
smör
2 dl riven smakrik ost
Finhacka lök och vitlök och bryn löken mjuk i en stekpanna. Rör i philadelphiaosten och blanda ihop med löken. Häll på grädde och mjöl och rör till en krämig sås. Tillsätt de hackade örterna, salta och peppra. Skiva potatisen fint, ex-vis i en matberedare och lägg över potatisen i en lätt smord ugnsform. Slå såsen över potatisen och toppa med riven ost. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 50-60 minuter eller tills potatisen är mjuk. (Jag brukar använda mjölig potatis).
Paprikakrydda som jag bruka använda. Går förstås bra med vilken som. |
Förstek rostbiffen och lägg över i en ugnsform. Klappa in kryddorna och ställ in i ugnen. |
Potatisröran |
Lägg den skivade potatisen i en ugnsform och häll över såsen. Toppa med riven ost. |
Efter knappt en timma i ugn. |
Oj vilket kalas:) Rostbiff var länge sedan jag hittade i affären och jag blir ju extra sugen när jag ser dina läskande bilder:)
Halkade visst in hit till dig en sväng, och upptäckte detta ljuvliga recept på potatiskaka. Låter ju helt ljuvligt! detta ska sparas!Kram Malin
åh så gott detta ser ut,rostbiff måste ja nog testa,aldrig ätit de men nu när ja ser hur gott de ser ut så ska ja nog fixa till nästa helg.
Här festas i stora drag!
Pingback: Populära inlägg - matochbakverkstan
Pingback: Ur arkivet vecka 16, Rostbiff med potatiskaka | Matochbakverkstan