Palsternackscappuccino

En härligt skummande soppa gjord på palsternacka, här med bacon. Receptet kan återfinnas både hos Arla och ’Halv åtta hos mig’. En klockren förrätt som jag kommer att laga många gånger framöver. Får en given plats i ’min nät-kokbok’ :o)
Antal portioner: 4
Färdigt på: 30 min
Ingredienser
Soppa 
500 g palsternacka
1 st lök, gul
smör
1.5 dl vitt vin, torrt
6 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
2.5 dl matlagningsgrädde 15%
1 krm vitpeppar

Topping


200 g bacon
50 g valnötskärnor
1 st päron, fast
smör
1 dl mjölk
2 msk gräslök, hackad
Soppa

Skala och skär palsternackorna i mindre bitar.
Skala och hacka löken, fräs löken i smör i en kastrull.
Tillsätt palsternacka, vin, vatten och buljongtärningar.
Låt koka under lock tills bitarna är mjuka, cirka 10 – 12 minuter.
Mixa soppan slät.
Tillsätt grädde och peppar.
Topping

Skär baconet i mindre bitar, stek knaprigt.
Hacka valnötterna grovt och rosta dem i en torr stekpanna.
Kärna ur och tärna päronet.
Fräs det hastigt i smör i en stekpanna och blanda med valnötter, bacon och gräslök.
Värm mjölken och vispa till ett skum.
Servering

Servera soppan i portionsskålar.
Lägg mjölkskummet på soppan och strö över nötter, päron och bacon.



Jag ”hoppade över” päronen.



Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *