
Antal portioner: 4
Färdigt på: 30 min
Ingredienser
Soppa
500 g palsternacka
1 st lök, gul
smör
1.5 dl vitt vin, torrt
6 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
2.5 dl matlagningsgrädde 15%
1 krm vitpeppar
1 st lök, gul
smör
1.5 dl vitt vin, torrt
6 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
2.5 dl matlagningsgrädde 15%
1 krm vitpeppar
Topping
200 g bacon
50 g valnötskärnor
1 st päron, fast
smör
1 dl mjölk
2 msk gräslök, hackad
Soppa
Skala och skär palsternackorna i mindre bitar.
Skala och hacka löken, fräs löken i smör i en kastrull.
Tillsätt palsternacka, vin, vatten och buljongtärningar.
Låt koka under lock tills bitarna är mjuka, cirka 10 – 12 minuter.
Mixa soppan slät.
Tillsätt grädde och peppar.
Topping
Skär baconet i mindre bitar, stek knaprigt.
Hacka valnötterna grovt och rosta dem i en torr stekpanna.
Kärna ur och tärna päronet.
Fräs det hastigt i smör i en stekpanna och blanda med valnötter, bacon och gräslök.
Värm mjölken och vispa till ett skum.
Servering
Servera soppan i portionsskålar.
Lägg mjölkskummet på soppan och strö över nötter, päron och bacon.
![]() |
Jag ”hoppade över” päronen. |