Ölandsburgare

I fredags roade jag mig med att göra dessa hemgjorda hamburgare med lika hemmagjord hamburgerdressing.
Hamburgerreceptet kommer från bloggreceptboken som finns att ladda ner på webben. Hamburgerdressingen fick full pott i jämförelse med de som jag tidigare gjort.
Det blev verkligen fyra STORA hamburgare.
Nästa gång gör jag fem, sex stycken istället.
Tidigare samma dag köpte jag med mig en Quick grill hem från mataffären. Provade därför att grilla hamburgarna i den. Går ju förstås lika bra att steka/grilla dem på traditionellt sätt :o) Jag är i alla fall otroligt nöjd med min Quick grill. Verkligen snabb, enkel och smidig. Otroligt enkel att rengöra. STORT plus!

Till fyra stora burgare
800 g nötfärs
1 ägg
1,5 dl vatten
1 msk DÉlidas chilisås
1 msk dijonsenap
1,5 msk Tony Chachere´s grillkrydda (jag tog vanlig grillkrydda)
1 tsk persilja (torkad)
1 tsk grovmalen svartpeppar

Pålägg
Dressing (se recept nedan)
Sallad
Cheddarost (dubbla skivor)
Rå gul lök
Tomat
Green jalapeno (uteslöt jag)
Johnnys Senap
Mutti Ketchup

Hemmagjord hamburgerdressing
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 tsk DÉlidas chilisås
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk tomatpuré
1 tsk Tony Chachere´s grillkrydda (jag tog vanlig grillkrydda)
3 dl rapsolja
4 msk hackad bostongurka

Gör så här
Hamburgare: Blanda samman alla ingredienser och forma till burgare. Stek/grilla dem tills köttsaften är klar. Jag har sedan tidigare investerat i en hamburgerpress. Blir kanonfina burgare -alltid jämna och fina.  

Hamburgerdressing: Använd mixerstav, ballongvisp eller elvisp. (Jag brukar alltid lyckas med mixerstav). Blanda alla ingredienser utom oljan och bostongurkan i en skål. Vispa ihop alltsammans. Tillsätt oljan droppvis lite i sänder. När dressingen börjar bli vitare i färgen så kan du hälla på oljan i en tunn stråle. Fortsätt vispa tills dressingen tjocknar. Blanda ner bonstongurkan. Du kan också tillsätta mer av någon av de andra ingredienserna i receptet om du tycker så. Färdigt!

Finns bl a på Kryddlandet.se
Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Ölandsburgare

  1. Anonymous

    Äntligen fick jag tag på alla ingredienserna.Det här receptet blev jättegott!Johanna

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *