![](http://1.bp.blogspot.com/-JpmiUzsoNjk/TnocMVdjVUI/AAAAAAAAAOc/sngfcs4ayA8/s320/mat+235.jpg)
Ett enkelt vardagsrecept som man har ”i bakfickan”, parmesanpanerad skinkschnitzel.
2-4 port
Ingredienser
4 skinkschnitzlar
4 ägg
4 dl riven parmesanost
vetemjöl
salt
peppar
smör
olja neutral
Riv parmesanost och blanda ihop med äggen i en bunke. Häll senare över ägg/ostsmeten i en ”avlång form”, så du enkelt kan doppa schnitzlarna i dess fulla längd. Salta och peppra schnitzlarna. Vänd dem hastigt i vetemjöl, så det blir ett tunt puder på dem. Under tiden som man hettar upp stekpannan, med en klick smör och neutral olja (färg och smak), så doppar man schnitzlarna i turordning i ägg/ostsmeten. Det är viktigt att pannan är het just när man lägger i schnitzlarna. Sänk värmen och stek dem färdiga på medelvärme.
Serveringsförslag: Tunnspagetti och tomatsås.
![](http://1.bp.blogspot.com/-imDQ6WYKBWM/TnobWNat9vI/AAAAAAAAAOM/SXrK2Lvq-Mw/s400/mat+228.jpg) |
Storpack idag -då har man ”att göra ett tag”. Brukar oftast köpa ”småpack”. |
![](http://2.bp.blogspot.com/-cb176-t7ch0/Tnobfhd7T6I/AAAAAAAAAOQ/lvcf_RNuBu0/s400/mat+230.jpg) |
Till min ”storpack”, c:a 17 st schnitzlar rev jag en hel bit parmesanost (ICA-storlek) och 8 ägg. |
![](http://1.bp.blogspot.com/-vTJfTujPKcw/Tnobo3xRwNI/AAAAAAAAAOU/NoRzFRtjvXs/s400/mat+232.jpg) |
Salta, peppra, vänd i mjöl och sedan ägg/ostsmet. Stek först på ena sidan ;o)… |
![](http://3.bp.blogspot.com/-zOQ0eDuAVLE/Tnobwy5yDEI/AAAAAAAAAOY/M-RNsgsNE7M/s400/mat+233.jpg) |
….och stek sedan på andra sidan ;o) |
![](http://1.bp.blogspot.com/-JpmiUzsoNjk/TnocMVdjVUI/AAAAAAAAAOc/sngfcs4ayA8/s400/mat+235.jpg) |
Klart! |