Parmesanschnitzel

Ett enkelt vardagsrecept som man har ”i bakfickan”, parmesanpanerad skinkschnitzel.

2-4 port

Ingredienser
4 skinkschnitzlar
4 ägg
4 dl riven parmesanost
vetemjöl
salt
peppar
smör
olja neutral

Riv parmesanost och blanda ihop med äggen i en bunke. Häll senare över ägg/ostsmeten i en ”avlång form”, så du enkelt kan doppa schnitzlarna i dess fulla längd. Salta och peppra schnitzlarna. Vänd dem hastigt i vetemjöl, så det blir ett tunt puder på dem. Under tiden som man hettar upp stekpannan, med en klick smör och neutral olja (färg och smak), så doppar man schnitzlarna i turordning i ägg/ostsmeten. Det är viktigt att pannan är het just när man lägger i schnitzlarna. Sänk värmen och stek dem färdiga på medelvärme.

Serveringsförslag: Tunnspagetti och tomatsås.

Storpack idag -då har man ”att göra ett tag”. Brukar oftast köpa ”småpack”.

Till min ”storpack”, c:a 17 st schnitzlar rev jag en hel bit parmesanost (ICA-storlek) och 8 ägg.

Salta, peppra, vänd i mjöl och sedan ägg/ostsmet. Stek först på ena sidan ;o)…

….och stek sedan på andra sidan ;o)

Klart!
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *