Kotlettrad

Här kommer en rätt där man kan variera fyllningen i all oändlighet. Basen i fyllningen är i alla fall cream cheese/philadelphiaost, som man smaksätter med det som man tycker passar bäst för stunden, ex-vis soltorkade tomater, oliver, parmaskinka o s v. Välj gärna en smaksatt cream cheese.
Ugn, 175 grader (cirka 1,5 tim)

Ingredienser
Benfri kotlett i bit (min vägde cirka 900 gram)
200 g cream cheese/philadelphiaost
valfria ingredienser, jag hade:
strimlad skinka, 200 g
1/2 purjolök, finhackad
2 pressade vitlöksklyftor
salt/peppar

steksnöre

Putsa köttet. Skär ett längsgående snitt genom köttbiten, cirka 1,5- 2 cm tjockt och fortsätt tills hela kotlettbiten är uppskuren till en platta. Finhacka purjolöken och strimla skinkan, blanda ihop med osten och pressa ned vitlöken. Salta och peppra röran. Bred ut röran över köttet och rulla ihop till en rulle. Bind köttet med ett steksnöre. Bryn köttbiten runt om i lite smör i stekpannan, tag upp köttet, salta och peppra mera. Stick in en termometer och linda in köttet i folie. In i ugnen i 175 grader (inte mer) tills termometern visar 70 grader (cirka 1,5 timma för min köttbit). Tag ut köttet och låt vila i cirka 10-15 minuter innan det skivas upp i skivor.
Serveringsförslag: Pasta eller potatis. Kapris och röd sås (se separat recept på röd sås). Kapris är nästan ett måste!Benfri kottletradSkär ett längsgående snitt genom hela köttbiten, fortsätt tills hela kotlettbiten är uppskuren till en platta.Bred fyllningen, som du valt, över HELA plattan.Rulla ihop till en rulle och bind med steksnöre. Stek hastigt runt om i stekpanna.När köttet fått lite färg, slå in det i aluminiumfolie. Stick in en termometer.

 

In i ugnen tills termometern visar 70 grader.Klar!

Inspiration Kryddburken
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *