Vinet Faustino, med spansk hetta, har nu lanserats som bag in box.
Varumärket Faustino grundades år 1861 och har idag blivit ett närmast ikoniskt varumärke i vinvärlden. Vinet är gjort på 85 % tempranillodruvor som lagrats i 5 månader på amerikanska ekfat och 15 % merlotdruvor som lagrats i 12 månader på amerikanska ekfat.
Ett generöst vin med frukt och lena tanniner. Lämpligt sällskapsvin men är också utmärkt till spanska rätter, ex-vis tapas.
Här har jag serverat rödvinet Faustino till en buffé. Till buffén serverade jag bl a en väldigt uppskattad potatissallad …och receptet på potatissalladen kommer här!
Antal: 18-20 st buffeportioner
Ingredienser
3-4 kg potatis, fast
2 stora burkar creme fraiche, den feta
1 stor burk gräddfil
1 dl majonnäs, den feta
1 msk dijonsenap
4 msk kapris i lag
1 tsk stark chilisås
1 purjolök (finhackad)
1 gul lök (finhackad)
salt
vitpeppar
Garnering: Färsk timjan, delade rädisor och rostad lök.
Gör så här
Skala o koka potatisen. Låt potatisen kallna helt och dela i lagom små bitar.
Rör ihop resten av ingredienserna. Förbered hit.
Häll upp lite av potatisen i en stor serveringsskål och varva potatisbitar med såsen. Blanda inte ihop för då riskerar potatisen bli ”mosad”. Allt blandar sig sedan när gästerna börjar ta för sig.
Garnera med rädisor, rostad lök och färsk timjan.
*
Kallskuren kyckling till buffé? Recept finns HÄR.
Pingback: Kallskuren kycklingfilé - perfekt till buffén - Matochbakverkstan