Gratinerad fläskytterfilé på lökbädd

Vardagsmat! Enkla rätter är de bästa och precis som allt annat här på bloggen är denna goda vardagsrätt busenkel att svänga ihop.

Dags o slicka tallriken!

Fläskytterfilé

Fläskytterfilé

Ugn: 225 grader i cirka 20-25 minuter

Ingredienser

1 st fläskytterfilé

smör att steka i

1 stor gul lök

paprikapulver

salt

svartpeppar

1 pkt philadelphiaost, (c:a 200 g)

3 dl creme fraiche, (den feta)

1 msk kalvfond

1,5 – 2 tsk sambal oelek

1 msk tomatpuré

Soya, (några stänk med colit- eller kinesisk soya)

Topping

2 st tomater

2 dl riven smakrik ost

Servera med ex-vis: Sallad, klyftpotatis, ris el liknande.

Gör så här

Skala, skiva upp löken och lägg den rå i botten av en smord ugnsform. Putsa och skär fläskytterfilén i slantar, (brukar först skära längs med hela filén och sedan tvärsöver för att få lagom stora bitar/slantar). Stek slantarna i smör, krydda. Fördela ut de färdigstekta bitarna över löken. Värm upp resterande ingredienser i en kastrull och häll därefter den varma såsen ner i ugnsformen. Toppa med riven ost och skivade tomater. Gratierna i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Servera med valfritt tillbehör, klyftpotatis, ris, sallad o s v.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *