Vardagsmat! Enkla rätter är de bästa och precis som allt annat här på bloggen är denna goda vardagsrätt busenkel att svänga ihop.
Dags o slicka tallriken!
Ugn: 225 grader i cirka 20-25 minuter
Ingredienser
1 st fläskytterfilé
smör att steka i
1 stor gul lök
paprikapulver
salt
svartpeppar
1 pkt philadelphiaost, (c:a 200 g)
3 dl creme fraiche, (den feta)
1 msk kalvfond
1,5 – 2 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
Soya, (några stänk med colit- eller kinesisk soya)
Topping
2 st tomater
2 dl riven smakrik ost
Servera med ex-vis: Sallad, klyftpotatis, ris el liknande.
Gör så här
Skala, skiva upp löken och lägg den rå i botten av en smord ugnsform. Putsa och skär fläskytterfilén i slantar, (brukar först skära längs med hela filén och sedan tvärsöver för att få lagom stora bitar/slantar). Stek slantarna i smör, krydda. Fördela ut de färdigstekta bitarna över löken. Värm upp resterande ingredienser i en kastrull och häll därefter den varma såsen ner i ugnsformen. Toppa med riven ost och skivade tomater. Gratierna i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Servera med valfritt tillbehör, klyftpotatis, ris, sallad o s v.