Hi!
Helgen är till ända och bara att kavla upp ärmarna igen! Helgen tillbringades i Göteborg/Kungälv i goda vänners lag och hejdundrande 50/50-årskalas.
🙂
Gårdagskvällens middag blev en fläskfilé fylld med godsaker.
Portioner: 4 st
Ugn: 150º tills innertemp cirka 70-71º
Det här behöver du
En rejäl bit fläskfilé, cirka 700 g
svartpeppar
150 g fetaost
0,5-1 msk mjölk
färska basilikablad
färskostfylld mild söt paprika, (finns lite olika sorter färdig på burk)
2 pkt bacon i skivor
Serveringsförslag: Klyftpotatis, sallad eller liknande
Gör så här
Putsa filén. Snitta filén längsmed, (ej rakt igenom) så att det blir en platt bit. Banka ut köttet med botten av en kastrull. Mosa fetaost med mjölk så den blir mer som en kräm och bred ut blandningen på köttet. Drag några varv med pepparkvarnen och lägg på basilikablad och färskostfylld paprika.
Fördela ut baconskivor, lite omlott, på arbetsbänken. Lyft över fläskfilén och ”packa in” den i baconskivorna. Dela fläskfilén på mitten och bryn bitarna runtom i lite smör, så de får lite färg, i stekpanna.
Lägg över filéerna i en ugnsform och stick in en köttermometer med spetsen i den tjockaste delen. Stek mitt i ugnen till 70-71º innertemperatur, cirka en halvtimma. Låt köttet därefter vila i 15 min. Skär upp filén i skivor och servera med valfritt tillbehör.