I den här chilin har jag blandat i bacon. Hade inget med färg hemma, typ röd paprika eller dylikt varför jag fyllde ut mängden med bacon. Betyget hemma fick följande: ”Fett gott, mamma” och det får man väl, med andra ord, tolka som godkänt J
Baconet som jag valde var ICA:s egna med betäckningen, ”viss rökighet och sälta”. Den gjorde susen!
Det här behöver du
500-800 gram bland- eller nötfärs
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 pkt ICA bacon, (viss rökighet och sälta)
1 köttbuljongtärning
1 dl ketchup
500 gram krossade tomater
chiliflakes efter smak, (jag brukar ta 0,5 – 1 tsk)
1 tsk oregano
0,5 tsk paprikapulver
1 burk vita bönor, (ex-vis Heinz med tomatsås)
salt och svartpeppar
Serveras med ris
Gör så här
Skala och hacka den gula löken och vitlöken och bryn i ren rejäl klick smör och lägg åt sidan. Klipp baconen i bitar och bryn den, lägg åt sidan. Bryn till sist färsen och när den är klar blanda i den brynta löken och baconen. Tillsätt köttbuljongtärning, ketchup, krossade tomater, chiliflakes och oregano. Låt stå på svag värme och puttra valfri längd, ju längre desto bättre men cirka 15 min om man har bråttom. Innan servering tillsätts de vita bönorna, (drag på plattan så chilin blir riktigt varm) och smaka av med salt och peppar.
Servera med ex-vis ris, broccoli eller något gott bröd.
Allt blir godare med bacon:)