Chili con carne med bacon

I den här chilin har jag blandat i bacon. Hade inget med färg hemma, typ röd paprika eller dylikt varför jag fyllde ut mängden med bacon. Betyget hemma fick följande: ”Fett gott, mamma” och det får man väl, med andra ord, tolka som godkänt J

Baconet som jag valde var ICA:s egna med betäckningen, ”viss rökighet och sälta”. Den gjorde susen!

bild

Det här behöver du

500-800 gram bland- eller nötfärs

2  gula lökar

3 vitlöksklyftor

1 pkt ICA bacon, (viss rökighet och sälta)

1 köttbuljongtärning

1 dl ketchup

500 gram krossade tomater

chiliflakes efter smak, (jag brukar ta 0,5 – 1 tsk)

1 tsk oregano

0,5 tsk paprikapulver

1 burk vita bönor, (ex-vis Heinz med tomatsås)

salt och svartpeppar

Serveras med ris

Gör så här

Skala och hacka den gula löken och vitlöken och bryn i ren rejäl klick smör och lägg åt sidan. Klipp baconen i bitar och bryn den, lägg åt sidan. Bryn till sist färsen och när den är klar blanda i den brynta löken och baconen. Tillsätt köttbuljongtärning, ketchup, krossade tomater, chiliflakes och oregano. Låt stå på svag värme och puttra valfri längd, ju längre desto bättre men cirka 15 min om man har bråttom. Innan servering tillsätts de vita bönorna, (drag på plattan så chilin blir riktigt varm) och smaka av med salt och peppar.

Servera med ex-vis ris, broccoli eller något gott bröd.

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Chili con carne med bacon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *