I mitten av april lanseras Mutti Intenso -tre nya tomatpastor! Tomatpastorna kommer i tre olika smaker och är var för sig ett komplement och smakförhöjare i all sorts matlagning. Man kommer att hitta dem på ICA och priset kommer att ligga på cirka 14-17 SEK. Jag är inte sen med att testa då jag har alla tre i mitt skafferi 🙂
Vilka är då smakerna, (helt utan tillsatser)?
Intenso med stekt lök: en tomatpasta med finhackad lök som stekts lätt i italiensk jungfruolivolja.
Intenso med soltorkad tomat: en tomatpasta är bitar av Muttis egna solmogna soltorkade tomater blandats i.
Intenso med grönsaker: en tomatpasta med färsk lök, morot, selleri samt lite olivolja för att runda av smaken.
I kvällens fläskfilégryta testade jag tomatpastan med soltorkad tomat och det blev en smakförhöjare. Servera gärna tillsammans med hemmagjord klyftpotatis. Måtten nedan är bara en fingervisning, bara att anpassa efter antal munnar!
Portioner: 4
Fläskfilégryta
1 st fläskfilé
2 tsk dijonsenap
1 röd paprika
2-3 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 msk tomatpasta Intenso soltorkad tomat
en burk champinjoner, eller en näve färska
1 msk kalvfond
1 msk honung
3 dl grädde
100 g philadelfiaost eller creme fraiche
salt
nymalen svartpeppar
chiliflakes, efter smak och tycke
potatis/morötter
Gör så här
Börja med att skala potatisen och klyfta den, samt ev morötter. Ringla över raps- eller olivolja. Tillsätt( ört)salt och peppar och in i ugnen på 225 grader.
Slanta upp fläskfilén och stek skivorna i smör. Salta och peppra, lägg åt sidan. Bryn lök, vitlök, paprika och champinjoner. Tillsätt köttet och blanda i övriga ingredienser och låt detta puttra ihop på svag värme.
Servera med en grönsallad.
Vilken härlig gryta blir riktigt hungrig.)