Kaffeglasstårta med daimchoklad på mandelmarängbotten

Här kommer ett säkert kort! En gudomlig glasstårta som jag själv blivit bjuden på vid en jobbtillställning. Är så glad över receptet, tack Lotta M 🙂

Bjöd på denna till studenten. Förberedde en vecka innan och förvarade i frysen. Låt tina i cirka 30 min innan servering. 

Bloggkärlek går till: Cookiesandsweets

En sats ger en rund tårta på ca 24 cm som räcker till 8-10 personer.

Tid: 1 timme + tid i frysen

Marängbotten

3 st äggvitor, (spara gulorna)

2 dl strösocker

1,5 dl mald sötmandel, (eller mandelmjöl)

Glassfyllning

3 st äggulor

0,5 dl strösocker

1 dl ljummet bryggkaffe

2 st förp. dubbeldaim

3 dl vispgrädde, (40 %-ig)

Topping

Noblesse/färska hallon eller nåt liknande!

Gör så här

Sätt ugnen på 150º.

Klä botten på en springform, (med löstagbar kant) med bakplåtspapper.

Mandelbotten:

Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

Tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning.

Vänd ner mandeln i marängen.

Häll marängen i formen och släta till ytan.

Grädda i nedersta delen av ugnen i cirka 50-60 minuter.

Låt marängen svalna under tiden du förbereder glassfyllningen.

Glassfyllning:

Vispa äggulor och socker för sig. Vispa grädden medelhård för sig.

Blanda ihop och tillsätt kaffe och finhackad daim och häll i formen, över den kalla marängen.

Plasta in och ställ in formen i frysen i minst 3 timmar eller mer.

Vid servering:

Lossa försiktigt ringen runt formen. Låt stå framme i cirka 30 minuter och toppa med valfri topping, ex-vis noblesse och färska hallon.

Sååååå god!!!

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *